7. Adana Lezzet Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi

7. Adana Lezzet Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi

Adana’da bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi. 6-7-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin açılışında konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, ‘’Adana 'Gastronomi Şehri' olmayı çoktan hak etmiş bir şehirdir. O sebeple Adana'nın çoktan gelip geçmiş bu hakkını en iyi şekilde gerçekleştirmemiz ve bunu gerçekleştirmek için gayret göstermemiz lazım. Lezzet festivalleri bunun bir kilometre taşıdır’’ dedi.


7. Adana Lezzet Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi

YUSUF YILDIZ - MEHMET AKİF ORTAÇ - Festivalin açılışına Vali Köşger’in yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Yücel Bayram, Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve davetliler katıldı.

“ÇUKUROVA 10 BİN YILLIK MEDENİYET BEŞİĞİDİR”

Çukurova’nın 10 bin yıllık medeniyetin beşiği olduğunu dile getiren Köşger, ‘’7. Uluslararası Lezzet Festivali münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. 7. Lezzet Festivali’nin cumhuriyetimizin 100. Yılına denk gelmiş olması, cumhuriyetimizin kuruluşuna ilham veren bir şehirde çıkmış olması, Adana’mızın en öne çıkmış olan lezzeti cumhuriyetimize ithafen kutluyor olmak beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu topraklar 10 bin yıllık medeniyetin beşiği, Çukurova üzerinde çeşitli medeniyetlerin kurulduğu önemli bir merkezdir. Bereketli ovalar binlerce ürünün yetiştiği bir medeniyetin göstergesidir. Adana'nın en güzel özelliği, harika lezzetleri çıkaran insanların bunu güler yüzle insanlara sunmaları’’ diye konuştu.

“LEZZET FESTİVALLERİ KİLOMETRE TAŞIDIR”

Vali Köşger, ‘’Her gittiğimiz yerde insanlar bize işlerini en iyi şekilde yaptıklarını ifade ederek, o konuda da iddialarını sürdürerek ama çok mütevazı biçimde, güler yüzle, hoş bir şekilde yaptıkları işi sunuyorlar. Adana 'Gastronomi Şehri' olmayı çoktan hak etmiş bir şehir. Sadece bir müessese, dükkân, iş yeri, restoran, lokanta yapmıyor bu işi. Bütün Adana'da aynı standartta, tarifte, lezzette ve güler yüzlülükte sunum yapılıyor. O sebeple Adana'nın çoktan gelip geçmiş bu hakkını en iyi şekilde gerçekleştirmemiz ve bunu gerçekleştirmek için gayret göstermemiz lazım. Lezzet festivalleri bunun bir kilometre taşıdır’’ ifadelerini kullandı.

“HER SEFERİNDE YÜZBİNLER AKIN EDİYOR”

Başkan Karalar ise, “Heyecanla beklediğimiz lezzet festivali bugün başladı. Gerçekten daha ilk gün harika bir açılış ve müthiş bir organizasyonla ciddi bir kalabalığı gördüm. Çok mutlu oldum. Öncelikle sayın valime Adana adına çok teşekkür ediyorum. Daha gelir gelmez, ayağının tozuyla, kendi ifadesiyle de turizmin lokomotifi olacak, lezzet festivaline öncülük etmesi açısından teşekkür ediyoruz. Festivalin 100. yıla denk gelmesi çok anlamlı. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan sonra, yedi düveli yendikten sonra, cumhuriyetimizin kurulduğu ay, her vatandaşımızın önem vermesi gerekiyor. Bu kadim topraklarda her şey yetişmektedir ve özellikle topraktan mutfağa o güzel yemekleri ulaştıran bizim Adana’nın kadınlarının el lezzetidir. Adanalı kadınları da yürekten tebrik ediyorum. Bu lezzet festivalinde marka olmaya doğru hızla ilerlerken, Adanalı kardeşlerimin sıcak karşılaması da oldukça önemli. Her seferinde yüz binler akın ediyor. Yüreğinize sağlık. Herkesi yürekten tebrik ediyorum. Burada büyük bir arzu ve yetenek yatıyor. Değerli kardeşlerim ben Avrupa’ya lezzet lokomotifi olacak bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

“OVAMIZIN VERİMİNİ VE DEĞERİNİ KORUYORUZ”

Başkan Kocaispir de “Festivale gelen misafirlerimiz sadece festivaldeki lezzetleri değil, şehrimizin bütün güzelliklerini görecekler. Festivalimiz bu yıl sürdürülebilir gastronomiyi de hayata geçiriyor. Karbon ayak izini en aza indirip, festivalde kullanılan bütün ürünleri kendi topraklarımızdan temin ediyor. Çukurova’mızın bereketli topraklarını artırmak için Biyobozunur Atık Projesi’ne dört elden sarılıyoruz. Meyve ve ağaç dalı atıklarının özenli bir karışımla komposto haline getirerek ovamızın verimini ve değerini korumayı amaçlıyoruz” diye konuştu.


“BU FESTİVALE HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ”

ATO Başkanı Bayram ise, “Adana’mızın bize sunduğu en büyük değer olan mutfağımızı gelen tüm misafirlerimize tanıtmak istiyoruz. Adana Ticaret Odası olarak, bu mutfağı zenginleştirmek için her zaman destek olacağız. Festivalin devamının düzenlenmesi adına tüm desteklerimizi vereceğimizi buradan bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.


 

DİĞER HABERLER

Feci Kazada Otomobil ikiye ayrıldı
Feci Kazada Otomobil ikiye ayrıldı
4 Aralık 2024 Çarşamba
Site girişini ateşe verdiler
Site girişini ateşe verdiler
4 Aralık 2024 Çarşamba
Ünlü kuaförün salonu tarandı
Ünlü kuaförün salonu tarandı
4 Aralık 2024 Çarşamba