Osmanlı'dan Cumhuriyete Takılar Sergisi Açıldı

Osmanlı'dan Cumhuriyete Takılar sergisi açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivalleri kapsamında gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana'da sanatseverlerle buluştu. 

Osmanlı'dan Cumhuriyete Takılar sergisi açıldı

"Osmanlı'dan Cumhuriyete Takılar" adlı sergi, karnavalın önemli bir parçası olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.
Sergide, Osmanlı dönemi takı sanatının estetik zenginliği ve farklı kültürlerin birleşiminden doğan özgün tarzı ön plana çıkıyor. Değerli taşlarla işlenmiş eserlerde renkli taş kakma, ajur, ve kazıma yaldızlama gibi ustalıkla kullanılan teknikler dikkat çekiyor. Geometrik desenlerin ve sembollerin hakim olduğu takılar, Osmanlı'nın ihtişamını ve zerafetini yansıtıyor. Sergide ayrıca, şans, bereket ve koruyuculuk anlamlarına gelen takıların yanı sıra evlilik ve doğum gibi özel günlerde kullanılan örnekler de sergileniyor.
Karnaval, "Nisan'da Adana'da" sloganıyla 12. kez düzenleniyor ve 21 Nisan'a kadar devam edecek. "Türkiye Kültür Yolu Festivali"ne dahil olmasıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlaması beklenen karnaval, 9 gün boyunca 200'den fazla kültürel, sanatsal ve sportif etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ayrıca, kent merkezini tamamen saran sergi, söyleşi ve kültürel programlarla Adana'nın tarih ve kültürünü ziyaretçilere sunacak. Karnavalın öne çıkan etkinliklerinden biri olan "kostümlü kortej" ise 20 Nisan'da Atatürk Caddesi'nde renkli bir geçişle katılımcıları selamlayacak.

 

DİĞER HABERLER

Bu avcı ava kitapla gidiyor
Bu avcı ava kitapla gidiyor
21 Ocak 2026 Çarşamba