Gümrük Kapılarında Uyuşturucuya Geçit Verilmedi

Gümrük kapılarında uyuşturucuya geçit verilmedi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin Edirne ve Iğdır'da gerçekleştirdiği operasyonlarda, Türkiye'ye giriş yapmaya çalışan iki tırda uyuşturucu madde ele geçirildiği bildirildi.

Gümrük kapılarında uyuşturucuya geçit verilmedi

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dilucu ve Kapıkule gümrük kapılarında gerçekleştirilen narkotik risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda şüpheli araçlar tespit edildi.



Ekipler, şüpheli araçlarda detaylı arama yapmak üzere x-ray tarama sistemini kullandı ve ardından narkotik dedektör köpeklerle detaylı arama gerçekleştirdi.



Iğdır'daki Dilucu Gümrük Kapısı'nda yapılan aramada, tırın yakıt deposuna eklenmiş zulada 255 litre likit metamfetamin bulundu. Edirne'deki Kapıkule Gümrük Kapısı'nda ise bir tırın yasal yükünün içerisine gizlenmiş poşetlerde 370 kilogram esrar türü uyuşturucu madde ele geçirildi.



Operasyonlarla ilgili soruşturmalar Iğdır ve Edirne cumhuriyet başsavcılıkları nezdinde devam ediyor.

Son Dakika Gelişmelerden Vaktinde Haberdar olmak istiyor musunuz? Google News'te Gazette'ye abone olun.
ABONE OL!

 

DİĞER HABERLER

9 ilde 343 şüpheli yakalandı
9 ilde 343 şüpheli yakalandı
22 Mart 2025 Cumartesi
2 Genci bıçakla öldürdü
2 Genci bıçakla öldürdü
13 Mart 2025 Perşembe
Dolandırıcıya 5 yıl ceza
Dolandırıcıya 5 yıl ceza
13 Mart 2025 Perşembe
Kayseri
Kayseri'de uyuşturucu can aldı
12 Mart 2025 Çarşamba