Bakan Yerlikaya bakanlığın 3 aylık faaliyetleri hakkında bilgi verdi

Bakan Yerlikaya bakanlığın 3 aylık faaliyetleri hakkında bilgi verdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Organize Suç Örgütlerine yönelik 92 operasyonda 430 kişinin tutuklandığını duyurdu.


Bakan Yerlikaya bakanlığın 3 aylık faaliyetleri hakkında bilgi verdi

Sosyal Medya hesabı Twitter/X’ten açıklama yapan Bakan Yerlikaya “Son 90 günde

organize suç örgütlerine yönelik, 92 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda, bin 767 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 430’u tutuklandı, 203’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.” dedi.

Bakan Yerlikaya kaçakçılıkla mücadele kapsamında, 5 bin 802 operasyon düzenlendiğini, bu operasyonlarda, 8 bin 72 şüphelinin gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alınan şüphelilerinin 119’unun tutuklandığını, 384’ü hakkında adli kontrol kararı verildiğini ifade etti.

Yerlikaya açıklamasında “Tüm asayiş olaylarına baktığımızda, Emniyetimiz, Jandarmamız, Sahil Güvenliğimiz her 10 olaydan 9’unu aydınlatmış ve adalete teslim etmiştir. Hiçbir olayın karanlıkta kalmaması önceliğimizdir” diye konuştu.

Yerlikaya açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

“Hedefimiz, her zaman olduğu gibi, hukukun üstünlüğü ilkesine ve insan haklarına sadık kalarak ülkemizin şehirlerini dünyanın en güvenli şehirleri; ülkemizi de dünyanın en güvenli ülkesi yapmak.

Bu amaçla; Organize suç örgütlerine de mafyavari yapılara da asla göz açtırmayacağız.”





CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TÜRKİYE YÜZYILI MESAJI

 

DİĞER HABERLER