Bitkisel Ürün Fiyatları artış gösterdi

Bitkisel Ürün Fiyatları artış gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü, Bitkisel Ürün Fiyatları ve Üretim Değeri, 2020 sonuçları değerlendirildi. Yapılan değerlendirmede, tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerden buğday (diğer) fiyatı yıllık yüzde 23,64 artış gösterdiği, 2020 yılında bir önceki yıla göre artış gösteren diğer ürünlerin ise, yüzde 44,31 ile mercimek (kırmızı), yüzde 27,00 ile fasulye (kuru), yüzde 25,72 ile çeltik ve yüzde 19,34 ile arpa (diğer) olduğu, diğer taraftan, bir önceki yıla göre patatesin (diğer) yüzde 34,85 ile azalış gösterdiği belirtildi. 2020 yılında bir önceki yıla göre karpuz fiyatında yüzde 44,76, kavun fiyatında yüzde 34,66, hıyar (sofralık) fiyatında yüzde 9,05 artış gerçekleştiği; buna karşılık bir önceki yıla göre azalış gösteren ürün ise yüzde 7,78 ile soğan (kuru) olduğu bildirildi.

Meyveler, içecek ve baharat bitkilerinden, 2020 yılında bir önceki yıla göre artış gösteren diğer ürünlerin sırasıyla, yüzde 42,35 ile portakal (Washington), yüzde 20,11 ile limon, yüzde 18,57 ile elma (starking) ve yüzde 15,85 ile üzüm (sofralık çekirdekli) olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada, 2020 yılında bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünler üretim değerinin yüzde 22,99 artışla 97,37 milyar TL ve sebzelerin üretim değerinin bir önceki yıla göre yüzde 9,59 artışla 55,28 milyar TL olduğu açıklandı.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER