Forumda, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum kuruluşlarından stratejik iletişim uzmanları, akademisyenler, kamu ve özel sektör temsilcileri yer aldı.
Altun, konuşmasında krizlere müdahalede uluslararası iş birliği ve iletişimin önemine vurgu yaparak, doğal afetler, salgın hastalıklar ve siyasi çatışmaların sınırları aştığı bir dünyada bölgesel ve küresel koordinasyonun hayati önem taşıdığını belirtti.
İş birliğine duyulan ihtiyacın farkında olmasına rağmen, etkin bir iletişim sürecinin tesisinin büyük zorluklar içerdiğini söyleyen Altun, farklı uluslararası aktörlerin çabalarının koordine edilmesi gerektiğini vurguladı. "Krizler henüz ortaya çıkmadan önce güçlü iş birliği modelleri oluşturmalıyız" diyen Altun, çok taraflı mekanizmaların yeni aktörler ve teknolojilerle uyum sağlaması gerektiğini ifade etti.
.jpg)
Kriz zamanlarında zamanında ve etkili iletişimin önemine değinen Altun, risk altındaki insanların doğru bilgiye ulaşma çabası içinde olduğunu belirtti. Ayrıca, kültürel ve dilsel farklılıkların bilgi aktarımında önemli rol oynadığını vurgulayarak, önceden belirlenmiş iletişim kanallarının kritik olduğunu söyledi.
Sosyal medyanın yanlış bilgi yayılmasında etkili olduğunu belirten Altun, bu durumun bilgi doğruluğunu teyit etmenin önemini artırdığını ifade etti. "Kriz anlarında hızlı bilgi akışı sağlarken dezenformasyonu takip etmemiz bir zorunluluktur" dedi.
.jpg)
Covid-19 ve doğal afetlerin uluslararası iş birliğinin önemini ortaya koyduğunu kaydeden Altun, müdahale süreçlerinde yapılan hataların gelecekteki kriz yönetim stratejilerine ışık tutacağını söyledi.
Son olarak, yapay zekanın kriz müdahale süreçlerinde dönüşücü bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Altun, etik kuralların ihlalinin sorunlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Krizlere müdahalenin geleceğinin uluslararası iş birliği ve etkili iletişim kapasitesine bağlı olduğunu belirterek, geçmiş deneyimlerden ders çıkararak bir yol haritası oluşturulması gerektiğini vurguladı.
Etiketler:
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Fahrettin Altun Stratcom Public Forum Uluslararası iş birliği Kriz yönetimi İletişim stratejileri Sosyal medya Yapay zeka Doğal afetler Bilgi doğruluğu Dezenformasyon Kriz iletişimi