Karaisalı Belediye Meclisi Toplandı

Karaisalı Belediye Meclisi Toplandı

Karaisalı Belediye Meclisi’nin Eylül ayı birinci oturumu Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın başkanlığında toplandı. 

Karaisalı Belediye Meclisi Toplandı

Gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Durdane Çopuroğlu, Kızıldağ güreşlerinde yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Aslan ve ekibine teşekkür etti. Çopuroğlu, Karaisalı-Karahan otoban girişinin açılmasını istediklerini ifade etti. Karaisalı Belediye Başkanı Aslan ise, söz konusu yolun istimlak konusundan dolayı vatandaşın idare ile mahkemelik olduğundan kapalı olarak kaldığını belirtti.

Meclis üyesi İsa Davarcı ise, Hacımusalı Kelceler mevkiinde küme evlerinde bulunan viraj da kazaların devamlı olduğunu ve insanların can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği için genişletilmesini talep etti. Başkan Saadettin Aslan da geçen ay içinde meydana gelen 2’si Suriyeli olmak üzere 3 kişinin öldüğü kazadan sonra olay yerine gittiğini belirterek, “Kaza anında ben de oradaydım. Gerekli girişimleri yaptık. Gereken ne ise yapılacak” dedi.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Karaisalı Devlet Hastanesine ait imar plan değişikliğine oy birliği ile karar verildi. Belediye Başkanlığı Norm Kadrosunda bulunan Veteriner hekim kadrosunda 1 adet veteriner hekimin kısmi zamanlı olarak çalıştırılması ve ücretinin belirlenmesi ile ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye norm kadrosunda boş bulunan ekonomist kadrosunda 1 adet ekonomistin tam zamanlı olarak çalıştırılması ve ücretinin belirlenmesi ile ilgili maddenin görüşülmesine geçildi. Üyelerden Abdullah Sakarya maddenin Plan, Bütçe ve Müşterek Komisyonunda görüşülmesini teklif etti. Teklif oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde teklifin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

Bir sonraki Eylül meclis toplantısının yarın saat 10.00’da yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Karaisalı Belediye Meclisi’nin Eylül ayı birinci oturumu Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın başkanlığında toplandı.

 

DİĞER HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor
11 Şubat 2026 Çarşamba