Kırklareli’li Avukat Salih Yılmaz: Yağlı Güreş Tutkusu ve Mesleki Başarı Bir Arada

Kırklareli’li Avukat Salih Yılmaz: Yağlı Güreş Tutkusu ve Mesleki Başarı Bir Arada

Kırklareli’nde yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu yağlı güreş müsabakalarına katılmak için antrenman yapıyor.

 Kırklareli’li Avukat Salih Yılmaz: Yağlı Güreş Tutkusu ve Mesleki Başarı Bir Arada

Kırklareli’nde yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu yağlı güreş müsabakalarına katılmak için antrenman yapıyor. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden babasının mesleği gereği Kırklareli’ne göç eden Yılmaz, 15 yaşında babasının teşvikiyle Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde güreş sporuna başladı.

 Kırklareli Gençler Birliği Spor Kulübü’nde güreş kariyerini sürdüren Yılmaz, 16 yaşında Marmara Bölgesi Okullararası Güreş Şampiyonası’nda ikinci, 17 yaşında ise Büyükmandıra Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri’nde tozkoparan boyda üçüncü olarak önemli başarılar elde etti.

 Eğitim hayatında da başarılı bir grafik çizen Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve 2019 yılında Kırklareli Barosu’na kaydolup avukatlık yapmaya başladı. Üniversite yıllarında ara vermek zorunda kaldığı yağlı güreşe yeniden başlayan Yılmaz, Edirne, Kırklareli, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Karaman’daki güreş organizasyonlarına katılmaya başladı. Müsabakalardan kazandığı madalyaları ofisinde sergileyerek tutkusunu gösteriyor.

  "Yağlı güreş atalarımızdan bize kalan çok değerli bir miras. Bu kültürü yaşatmak adına kol bağlayıp mücadele ediyoruz"

Yılmaz, yağlı güreşi mesleği ile birlikte sürdürdüğünü belirterek, "Yağlı güreş atalarımızdan bize kalan çok değerli bir miras. Bu kültürü yaşatmak adına kol bağlayıp mücadele ediyoruz," dedi. Avukatlık mesleğini icra ederken duruşma takvimine göre antrenmanlarını ayarladığını vurgulayan Yılmaz, güreşin kendisi için bir mücadele sporu olduğunu ifade etti.

"Mesleğimin temposu güreşmeye engel değil," diyen Yılmaz, güreş sayesinde hem zinde kaldığını hem de tutkusunu yaşattığını belirtti. Yakın coğrafyada düzenlenen güreş organizasyonlarına katılmaya çalıştığını söyleyen Yılmaz, "Güreşirken kendimi zinde hissediyorum. Mücadele etmenin verdiği rahatlıkla muzaffer olursam mutluluk duyuyorum," şeklinde konuştu.

 Gençlere kariyer hedefi belirlerken sporu bir motivasyon kaynağı olarak görmelerini tavsiye eden Yılmaz, güreşi hobi olarak sürdüreceğini ve Kırkpınar gibi büyük organizasyonlara katılmak için yaş sınırını göz önünde bulundurduğunu söyledi. "Güreş için profesyonel bir hedefim yok ama bu güzel sporu yaşatmaya devam edeceğim," diyerek sözlerini tamamladı.

 

Etiketler:
kırklareligüreş