Meclis toplantısında komisyon talebine red

Meclis toplantısında komisyon talebine red

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, yeni otogardaki işyeri kiralarının belirlenmesi için meclis üyeleri tarafından 'Fiyat Tespit Komisyonu' kurulsun önergesi işleme alınmadı.

Meclis toplantısında komisyon talebine red

Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Turan ve BDP'li Meclis Üyesi Bedri Kuran, yeni otogar içerisindeki işyeri fiyatlarının yeniden belirlenmesi için meclise 'Fiyat Tespit Komisyonu' kurulması önergesi sundu. Önergeyi önce meclis üyeleri ile paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "İhaleye girip iş yeri kiralayan vatandaşlar açısından bu adaletli olmaz. Fiyatın düşme durumu olursa mağdur olmuş olurlar. Ama yine de oylamaya sunacağım" dedi.
MHP'li Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı'nın, önergelerin meclis toplantılarının 1'inci birleşiminde sunulabildiği, ikinci birleşimde verilemediği, dolayısıyla oylamaya gerek olmadığı yönündeki uyarısı üzerine ise Kocamaz, "Öyle mi? O zaman oylamadan reddediyorum" ifadesini kullandı. İlgili kanun maddelerini okuyan Kocamaz, ikinci birleşimde önerge verilemediği gerekçesiyle talebi oylamaya sunmadan reddetti.
Meclis toplantısında ayrıca, Macit Özcan Spor Kompleksi ve Sosyal Tesisleri'nin işletilmesi işinin kiraya verilebilmesi kabul edildi. İbrahim MAŞE/DHA

 

DİĞER HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor
11 Şubat 2026 Çarşamba