Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, vektörle mücadelenin tam kapasite devam ettiğini, geçen yıla göre büyük oranda azalan şikayetlerin daha aşağıya çekilmesi için mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını belirtti.
Adana Büyükşehir Belediyesi, merkezde ve kırsalda, başta sivrisinek olmak üzere vektörle mücadeleyi büyük bir titizlikle sürdürüyor. 15 ilçe, 828 mahallede, gece ve gündüz, 96 araç, 322 personelle sürdürülen ilaçlama çalışmaları, merkezde 45, ilçelerde 25 ekiple aralıksız devam ediyor.
Kendisinde semptoma neden olmayan bir hastalığı bir konaktan başka bir konağa aktarabilen zararlıların tamamını kapsayan vektöre karşı sürdürülen mücadelede, bodrumlar, dere yatakları, foseptik, havyan gübresi ve atıkları, su birikintileri, site havuzları ile vektör üremesine uygun noktaların ilaçlanması titizlikle gerçekleştiriliyor.
EKİPLERİMİZ YOĞUN ÇALIŞIYOR
Sivrisinekle mücadelenin uzun bir süreç gerektirdiğini ve şu ana kadar yapılması gerekenlerin yapıldığını, yaz aylarında da vektörle savaşın tam kapasite süreceğini açıklayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçen yıla oranla şikayetlerin büyük oranda azaldığını, daha da azalması için özveriyle çalışıldığını açıkladı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, vatandaşın sivrisinekten muzdarip olmaması yönündeki talimatının gereği olarak, bu yıl çok sayıda Büyükşehir birimi koordineli olarak hareket ediyor ve Adanalıların yazı rahat geçirmesi için bütün olanaklar seferber ediliyor.
Sivrisinekle mücadeleyi bu yıl Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ile birlikte; ASKİ Kanalizasyon Daire Başkanlığı, ASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı birlikte yürütüyor.
MUHTARLARLARIN UYARILARI DİKKATE ALINIYOR
Adana’nın doğal yapısından kaynaklı ve insan menşeli birçok noktada (Dere yatağı, çöp, bakımsız, kirli ve sulu alanlar, tarım alanları vb.) sivrisinek ve vektör kapsamındaki diğer canlıların yaşayıp üreyebildiğini belirten Büyükşehir bürokratları, sivrisinekle mücadelede muhtarlarla iş birliği yapıldığını, muhtarların ve halkın istek ve şikayetlerinin mutlaka dikkate alındığını kaydettiler.
Adana merkezde bulunan 150 mahallenin yaklaşık 50’sinde tarım, hayvancılık ve kentsel yaşamın iç içe olduğunu hatırlatan Büyükşehir bürokratları, bu durumun sivrisinek, karasinek ve vektör kapsamına giren diğer canlılar için uygun yaşam alanı oluşturduğunu belirterek, vatandaşların sivrisinekle mücadelede bilinçli olmasının önemine değindi.
Sivrisinekle mücadelenin yanı sıra koronavirüs tedbirleri kapsamında 50 personel ve 12 araç ile dezenfekte çalışmaları da açılan ve açılacak olan berberler, kuaförler, camiler, sınavların yapılacağı okullar ve kentin dört bir yanında devam ediyor.
Adanalılar vektörle ilgili şikayetlerini ALO 153 çağrı hattına yapabiliyor.