Mersin'in Tarsus ilçesinde baba ile oğlu, aile yadigârı 102 yıllık dükkânda coğrafi işaret tescilli Tarsus kebabını müşterilerin damak zevkine sunuyor.
İlçede
yaşayan 58 yaşındaki Yusuf Doğaroğlu, babası ile amcalarının 1918 yılında çırak
olarak başlayıp, sonrasında işletmeciliğini aldıkları dükkânda kebapçılık
geleneğini oğlu Saygın Doğaroğlu (31) ile sürdürüyor.
Aile
yadigârı dükkânın kapılarının sabahın ilk ışıklarıyla açan baba ile
oğlu, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret tescil belgesi
verilen Tarsus kebabını yapıyor.
Yusuf
Doğaroğlu, AA muhabirine, asırlık dükkânda işini severek sürdürdüğünü söyledi.
İş
yerinin babasının ardından ağabeyine şimdi de kendisine kaldığını ifade eden
Doğaroğlu, "Şu anda dükkânın başında oğlum var, 3 yıldır burada
çalışıyor. Allah kısmet ederse torunuma da bu mesleği öğreteceğim.
Geleneğimizin bu şekilde devam etmesini istiyorum." diye konuştu.
Kebabın
geleneksel tarifini hiç değiştirmediklerinin altını çizen Doğaroğlu,
kaliteden ödün vermeden müşterilerine en lezzetli kebabı sunmak için gayret
gösterdiklerini kaydetti.
ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKIP BABASIYLA
ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Yusuf
Doğaroğlu'nun oğlu Saygın Doğaroğlu da 2 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra
ailesinin yanında öğrendiği kebapçılık mesleğine geri döndüğünü anlattı.
Kaliteden
ödün vermeden geleneksel lezzetin yapımını sürdürdüklerini aktaran Doğaroğlu,
"Hem geleneği hem de mesleği devam ettirmek için sevdiğim işe geri döndüm.
Bir işi yapıyorsanız layığıyla yapmanız gerekir. Layığıyla yapmadığınız
müddetçe o iş ne size, ne de karşınızdakine herhangi bir fayda sağlamayacaktır.
O yüzden mesleğimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum." dedi.
Çalışanlardan
Ali Turaç da çırak olarak girdiği kebapçı dükkânında 31 yıldır çalıştığını
ve aile gibi olduklarını dile getirdi.
Müşterilerden
Onur Kılıçağaç, Tarsus kebabı yemek için yıllardan beri Kayseri'den buraya
geldiğini ve herkese tavsiye ettiğini söyledi. AA