Coğrafi işaret tescilli kebabıyla ünlü Adana'da, yiyecek ve içecek sektöründeki işletmelerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sadece paket servis ve gel-al sistemiyle çalışmasından dolayı, günde yaklaşık 6 ton kebap ev ve iş yerlerinde tüketiliyor.
Tescilli lezzet Adana kebabı ve ızgara ürünleriyle
meşhur kentte, Kovid-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında işletmeler
sadece ev ve iş yerlerine paket servis ulaştırabiliyor, müşterilere ayrıca
gel-al sistemiyle hizmet veriliyor.
Salgın öncesinde günde yaklaşık 30 ton etin kebaba
dönüştürüldüğü kentte, Kovid-19 sürecinde lokanta ve restoranlarda yemek
tüketimine ara verilmesiyle bu rakam 6 ton civarına geriledi.
Kentte yaklaşık 40 bin porsiyon kebap, gel-al sistemi
veya paket servis çalışanlarınca müşterilere ulaştırılıyor.
"PAKET SERVİS
ALIŞKINLIĞININ ARTMASINDAN MEMNUNUZ"
Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası
Başkanı Şefik Arslan, AA muhabirine, salgın öncesinde lokanta ve
kebapçılarda günlük yaklaşık 30 ton etin kebap olarak tüketildiğini söyledi.
Paket servis konusunda gereken hijyen tedbirlerinin
alındığını belirten Arslan, "Şu an sadece paket servis ve gel-al
hizmeti verildiği için ortalama 5-6 ton civarında kebap tüketiliyor"
dedi.
Arslan, kebapçı ve lokantacıların evlere servis sistemine
çabuk uyum sağladığını belirterek, şunları kaydetti:
"Paket servisimizde kurye diye tabir ettiğimiz
paketçilerimiz var, ihtiyaç duyan esnafımız kurye almaya başladı ya da şartları
sağlayan çalışanları varsa onları paket serviste değerlendirmeye başladılar.
Esnafımız motosikletler aldı. Süreç uzarsa daha düzenli bir paket
servis sistemine geçilebilir. Eskiden lokantalara gelinip yemek yendiği için
paket servisimiz zayıftı. Belki de bu süreç insanların paket servis
alışkınlığını arttırdı, bu anlamda memnunuz."
Kebapçı Yaşar Aydın, Kovid-19 sürecinde sadece paket ve
gel-al sistemiyle çalışmanın işlerini kısmen olumsuz etkilediğini belirterek, Adana
demek 'kebap cenneti' demek. Dünya genelinde insanlar Adana'yı kebap için
tercih ediyorlar, kebap yemeye geliyorlar" diye konuştu.
Kentte yaklaşık 36 yıldır kebapçılık yapan Mustafa
Dağoğlu da personelinin büyük kısmının paket servis bölümünde çalışmaya
başladığını, tedbirlere uyarak Kovid-19 salgını sürecinde ürünlerini
müşterilerine ulaştırmaya gayret gösterdiklerini dile getirdi. AA