Bitkisel Üretim sonuçları açıklandı

Bitkisel Üretim sonuçları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü, Bitkisel Üretim 2. Tahmini, 2020 sonuçlarını açıkladı. TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, üretim miktarları, 2020 yılının ikinci tahmininde bir önceki yıla tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 7,3, sebzelerde yüzde 1,6, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde yüzde 7,3 oranında artış gösterdiği belirtildi. Üretim miktarlarının 2020 yılında yaklaşık olarak tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde 68,5 milyon ton, sebzelerde 31,6 milyon ton, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde 23,9 milyon ton olarak gerçekleşeceği belirtildi.


Yapılan açıklamada, Bir önceki yıla göre buğday üretiminin yüzde 7,9 oranında artarak 20,5 milyon ton, arpa üretiminin yüzde 9,2 oranında artarak 8,3 milyon ton, çavdar üretiminin yüzde 3,2 oranında artarak 320 bin ton, yulaf üretiminin yüzde 17 oranında artarak yaklaşık 310,2 bin ton olacağı ifade edildi.

Baklagillerin önemli ürünlerinden yemeklik baklanın yüzde 6,1 oranında azalarak yaklaşık 5,1 bin ton, kırmızı mercimeğin yüzde 6,8 oranında artarak yaklaşık 331,2 bin ton, yumru bitkilerden patatesin ise yüzde 4,4 oranında artarak 5,2 milyon ton olacağı tahmin edildi.

Tütün yüzde 11,4 oranında artarak 76 bin ton, şeker pancarı üretiminin ise yüzde 10,8 oranında artarak 20 milyon ton olarak gerçekleşeceği tahmin edildi.

Sebze ürünleri üretim miktarının 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,6 artarak yaklaşık 31,6 milyon ton olacağı tahmin edildi.

Sebze ürünleri alt gruplarında üretim miktarları incelendiğinde, yumru ve kök sebzelerde yüzde 1, meyvesi için yetiştirilen sebzelerde yüzde 1,7 oranında, başka yerde sınıflandırılmamış diğer sebzelerde ise yüzde1,5 oranında artış olacağı öngörüldü.

Meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim miktarının 2020 yılında bir önceki yıla göre %7,3 oranında artarak yaklaşık 23,9 milyon ton olacağı tahmin edildi.

Meyveler içinde önemli ürünlerin üretim miktarlarına bakıldığında, bir önceki yıla göre elmada yüzde 19,5, şeftalide yüzde 12,3, kirazda yüzde 10,3, çilekte yüzde 25,4, narda yüzde 3,9 oranında artış olacağı öngörüldü.

Turunçgil meyvelerinden mandalinada yüzde 11,5, sert kabuklu meyvelerden antep fıstığında yüzde 248,7 oranında artış olacağı tahmin edildi.

İncir üretiminde yüzde 3,2, muzda ise yüzde 24,2 oranında artış olacağı açıklandı.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER