Mayıs ayında 895 bin 122 ton inek sütü toplandı

Mayıs ayında 895 bin 122 ton inek sütü toplandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü, 2020 Mayıs ayı Süt ve Süt Ürünleri Üretimi sonuçlarını açıkladı. 
Türkiye genelinde Mayıs ayından bir önceki yılın ayı ayına göre toplanan süt miktarı yüzde 2 azaldı. Ocak ve Mayıs ayında ise  toplanan süt miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 artış gösterdi. 
YOĞURT ÜRETİMİNDE YÜZDE 17 AZALMA
TÜİK tarafından yapılan açıklamada, mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi yüzde 14,7 arttı ve üretimin 149 bin 389 ton olarak gerçekleştiği bildirildi. Ocak-Mayıs döneminde ise  bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretiminin yüzde 12,5 artarak 719 bin 353 ton olarak gerçekleştiği belirtildi. Ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi ise Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17 azalarak 82 bin 341 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 azalarak 442 bin 913 ton olarak gerçekleştiği bildirildi.
Tereyağı üretiminin yüzde 18, yağsız süt tozu üretiminin yüzde 17,1, kaymak üretiminin yüzde 17,  inek peyniri üretiminin yüzde 4,5 arttığı, diğer peynirlerin yüzde 1,5, tam yağlı süt tozu üretiminin yüzde 18,5, ayran üretiminin yüzde 43,5 azaldığı açıklandı. Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranının ortalama yüzde 3,5, protein oranının ise ortalama yüzde 3,3 olarak tespit edildiği belirtildi.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER