Temiz ve adil gıda için el ele verdiler

Temiz ve adil gıda için el ele verdiler

Slow Food Adana Lideri Pırıl Bilici ve gönüllüler, narenciye yuvası Kozan’da portakal hasadı, turunç kabuğu reçeli ve bal üretimini yerinde izledi.

Narenciyeden reçele, reçelden bala birbirinden kıymetli birçok tatları bünyesinde bulunduran Adana’nın Kozan ilçesi, Sloow Food Adana gönüllülerini ağırladı.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir’in misafiri olarak katılan heyet, Kozan Bucak’taki hasatta yetişen portakalları tatma ve bu dünyada özel portakalların özelliklerini öğrendi.

Gönüllüler, Kozan’a bağlı Acarmantaş Köyünde yaşayan ve yıllardır ailesiyle birlikte turunç kabuğu reçeli yapan kadın üretici Hatice Hanım’ın evini ziyaret ederek, bu eşsiz lezzetin üretim aşamasını izleyerek, tatma fırsatı buldu.

Heyet, daha sonra Adana ve ülkemiz için büyük bir öneme sahip ve yılda yaklaşık 3 milyon ton bal satışı yapan Binboğa Bal Kooperatifi’ni ziyaret ettiler.

Başkan Kandemir, Bilici’ye hediye plaketi takdim etti.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER