Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te düzenlenen "Gençlerle Buluşma" programında gençlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te

Konuşmasında, gençlere verdikleri önemi bir kez daha vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin geleceğini emanet edecekleri gençleri sadece seçim dönemlerinde gönülleri alınacak, oyları kazanılacak geçici bir araç olarak görmediklerini söyledi. "Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizi yalnızca seçimden seçime gönülleri alınacak, oyları kazanılacak, geçici gündem malzemesi yapılacak bir aktör olarak asla görmedik, görmüyoruz" dedi.

Erdoğan, özellikle eğitim, kültür, spor ve sosyal yaşam gibi alanlarda gençlerin önünü açan projelerin ve yeniliklerin AK Parti hükümetleri tarafından hayata geçirildiğine dikkat çekti. Bu çerçevede, Şahinbey Millet Kütüphanesi’nin sadece Gaziantep için değil, tüm Türkiye için büyük bir önem taşıdığını belirterek, "Böyle bir merkezin açılması, Türkiye'de bu tür projelerin AK Parti tarafından yapılabileceğini gösteriyor" dedi. Erdoğan, kütüphanenin 150 bin kitabı barındırdığını, gençlerin buradan faydalanarak eğitimlerine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Eğitim ve kültür alanındaki yatırımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde AK Parti hükümeti döneminde, özellikle doğu ve güneydoğuda üniversite eksikliği bulunan bölgelere modern ve çağın gereksinimlerine uygun üniversiteler kazandırıldığını hatırlattı. "Her şehrimize, çağın ihtiyaçlarına cevap veren, uluslararası standartları karşılayan üniversiteler açtık. Türkiye'nin dört bir yanında gençlerimize kaliteli eğitim imkanları sunan üniversiteler inşa ettik" diyen Erdoğan, gençlere yönelik çeşitli projelerin sadece eğitimle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda kültürel ve sosyal alanda da büyük yatırımlar yapıldığını belirtti.

Erdoğan, Şahinbey Millet Kütüphanesi gibi projelerin her şehirde benzer şekilde hayata geçirildiğini, Türkiye'nin dört bir yanında gençlere yönelik kültürel ve sosyal merkezlerin kurulduğunu söyledi. Bu projelerin, gençlerin eğitimlerini sadece teorik değil, pratik anlamda da destekleyecek şekilde tasarlandığını ve her yönüyle gelişimlerini sağlamak için fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Siyasi temsilde gençlerin artan rolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin siyasetteki yerini güçlendirmek için yaptıkları reformları da aktardı. Özellikle, 18 yaşa indirilen seçilme yaşını hatırlatan Erdoğan, "Birileri 30 yaşının altındaki gençlerin meclise girmesini istemiyordu. Biz ise gençlerin daha fazla temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu nedenle seçilme yaşını 18'e düşürdük" dedi. Erdoğan, bu adımın, gençlerin karar alma süreçlerine daha fazla dahil olmasını sağlamayı hedeflediğini söyledi.

AK Parti'nin tüm birimlerini bir okul olarak gördüğünü belirten Erdoğan, bu okullarda, ülkesine, milletine ve değerlerine bağlı gençler yetiştirmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade etti. "Partimizin tüm kademelerini bir okul olarak görüyoruz. Bu okullarda gençlerimizi, sadece siyasette değil, yaşamın her alanında başarılı bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Gençlerle yürüdükçe güçleneceğiz

Erdoğan, gençlerin sorunlarının ve Türkiye'nin aydınlık yarınının inşasında söz sahibi olmalarının AK Parti'nin temel önceliklerinden biri olduğunu söyledi. "Sizlerle daha nice uzun yolları el birliğiyle, omuz omuza, gönül gönüle yürümeye devam edeceğiz" dedi. Gençlere yönelik bir başka önemli mesaj da şuydu: "Sizler duruşunuzla, bilginizle, merhametinizle dünyaya örnek olmuş gençlersiniz. Türkiye Yüzyılı'nın asıl mimarı yine sizler olacaksınız."

Erdoğan, Türkiye’nin her köşesinde gösterilen misafirperverlik ve dayanışma ruhunun da gençler sayesinde yeşerdiğini belirterek, "Sınırımızın hemen ötesindeki Suriye'de savaş, ölüm ve zulümden kaçan milyonlarca insana şefkatle kucak açmış, onlarla ekmeğinizi paylaşmış, müşfik gönüllersiniz. Yalnızca bu misafirperverlik ruhu bile sizlerle iftihar etmemiz için yeterlidir" diye konuştu.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere güveninin tam olduğunu belirterek, "Türkiye Yüzyılı'nı sizler inşa edeceksiniz. Bizler, sizin zamanınızın misafirleriyiz. Büyüklerimizin bize emanet ettiği sancağı siz devralacaksınız" dedi ve gençlerin yolunun her zaman açık olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te düzenlenen "Gençlerle Buluşma" programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, programda üniversite öğrencilerine yönelik çeşitli müjdeler verdi ve dünya gündemindeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Üniversite burslarına zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine müjde vererek, 2025 yılında verilecek burs miktarını ocak ayı itibarıyla 2 bin liradan 3 bin liraya çıkaracaklarını duyurdu. Bu karar, öğrencilerin eğitim süreçlerini daha kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a burs miktarını hatırlatarak, "Bu sene ne burs vereceğiz? Rakamı aldın benden" dedi. Bakan Bak'ın "Aylık 3 bin lira" yanıtı üzerine Erdoğan, salondakilere, "Nasıl, 3 bin lira iyi mi?" diye sordu. Öğrenciler, bu açıklamayı coşkuyla karşıladılar.

Dünya gündemindeki gelişmeler

Erdoğan, dünya genelinde önemli değişikliklerin yaşandığını belirterek, Amerika'da Trump yönetiminin yeniden göreve gelmesinin ardından, dünya düzeninin farklı bir yöne evrileceğini ifade etti. Erdoğan, “Bütün bunlarla birlikte de dünya çok farklı bir yere doğru evriliyor. Onun için de bizim önümüzdeki 2-3 ay çok önemli” dedi. Ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında verdiği tutuklama kararına dair bir soruyu yanıtladı. Erdoğan, mahkemenin kararını isabetli bulduğunu ancak Netanyahu'nun bu karara uymayacağını söyledi.

Türk futbolunda siyaset ve başarı meselesi

Gençlerden gelen "Türk futbolunda siyaset var mı?" sorusuna Erdoğan, "Siyasetin girmediği yer mi var? Her yere maalesef siyaset bulaşıyor" şeklinde cevap verdi. Ayrıca, Türk futbolunun mevcut durumu hakkında da eleştirilerde bulunan Erdoğan, kulüplerin başarı noktasındaki zorluklarına dikkat çekti. “Bu kadar kulüp, bu kadar tesis olmasına rağmen dip yapıyor. Artık bunu aşmamız lazım” diyen Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a bu sorunu çözme çağrısı yaptı.

Diplomasi ve liderlik

Erdoğan, diplomatik ilişkilerdeki başarısını ise diyalog mekanizmalarını sürdürmeye borçlu olduğunu belirtti. Dünyada liderler arasında sadece kendisinin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kaldığını söyleyen Erdoğan, Merkel sonrası Almanya'da siyasetin zorlandığını ifade etti. “Schröder ile şu anda hala diyaloğumuz devam eder. Schröder, hakikaten iyi bir liderdi. Bizimle olan münasebetleri çok çok farklıydı” dedi.

Gençlere verilen değer ve hizmet

Bir başka soru üzerine, İzmir'deki üniversite öğrencilerinin kütüphane talebine yanıt veren Erdoğan, CHP’li belediyelerin bu konuda bir girişimde bulunamayacaklarını belirterek, “Bana göre yapmaz ve yapamaz. Böyle bir derdi yok” dedi. Erdoğan, örnek olarak İstanbul’daki hizmetlerini anlatırken, Haliç’in çamurdan temizlenmesi ve suyun getirilmesi gibi projelere dikkat çekti. Bu projelerin gençlerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik olduğunu söyledi.

KYK yurtları ve gelecek planları

Erdoğan, gençlerle yaptığı sohbet sırasında KYK yurtları hakkında da açıklamalar yaptı. Edirnekapı'da yapılacak yeni yurtlar hakkında bilgi veren Erdoğan, “İki blokta 1800 öğrenci alacağız, o büyük olan tamamlanınca 5 bin öğrenci alacağız” dedi. Bu yurtların öğrencilere daha iyi barınma koşulları sunacağı belirtilirken, Erdoğan, bu konuda daha fazla yatırım yapılacağını ifade etti.

Gençlere ilham veren bir konuşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın sonunda, bir üniversite öğrencisinin ismini Mevlana Ahmet Habibullah olarak belirtmesinin ardından, genç öğrenciye Mevlana’dan ilham alarak Mesnevi’yi okumasını tavsiye etti. Erdoğan, “İsmin zaten bizi eritti daha başta. Sen ilhamı Mevlana’dan alıyorsun” dedi ve gence, yaşam yolculuğunda derinleşmek için Mesnevi’yi okumasını önerdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle buluştuğu bu programda, Türkiye'nin ve dünyanın geleceği hakkında önemli mesajlar verirken, aynı zamanda gençlerin eğitimine ve yaşam standartlarına yönelik verdiği müjdelerle dikkat çekti. Burs artışı ve KYK yurtları gibi adımlar, Türkiye’nin gençlerine yönelik sürekli bir destek anlayışının göstergesi olarak öne çıkıyor.

 

Etiketler:
Cumhurbaşkanı ErdoğanGaziantepAK Parti

DİĞER HABERLER