Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, toplum sağlığının korunması amacıyla düzenli olarak gerçekleştirdikleri denetimler çerçevesinde bu kez ruhsatsız, hijyen kurallarına uyulmayan mekânda “sakatat et” üretimi yapan işyerine operasyon yaptı. Fevzipaşa Mahallesi, Vefa Caddesi üzerinde kepengleri kapalı işyerine Seyhan Belediyesi’ne bağlı Sağlık Müdürlüğü ekibi, Gıda Mühendisi ve Veterinerle birlikte İl ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri eşliğinde yapılan operasyonda ilk etapta kötü görüntü ve koku ile hijyen kurallarına uyulmadığı tespit edildi.
ARAŞTIRMA SONUNDA; İŞ YERİ RUHSATSIZ, ETLER SAĞLIKSIZ ÇIKTI
Seyhan Belediyesine bağlı Zabıta, Gıda Mühendisi, Veteriner ile İl ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri yaptıkları ayrıntılı denetimlerde, işyerinin ruhsatsız, yaklaşık 1,5 ton sakatat etin sağlıksız ve çalışma şartlarının hijyen kurallarına ve çalışma yönetmeliğine uymadığını tespit etti. İşyerine ceza kesilirken, 1,5 ton sağlıksız “Sakatat Et”e el konuldu. “Kelle” , “Paça çorba” ve sucuk yapılan ürünlerinden oluşan koyun başları ve etler zabıta tarafından götürülerek imha edildi. İşyeri de mühürlenerek faaliyeti durduruldu.
“SAĞLIKLA OYNAYANLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”
COVİD-19 salgının da hizmetleri, halk sağlığı öncelikli gerçekleştirdiklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Sıkı şekilde yaptığımız imalathane ve iş yeri denetimleriyle de toplum sağlığıyla oynayanlara göz açtırmayacağız. Denetimlerimiz aralıksız şeklide sürdürülecek.”dedi. Zabıta birimlerinin periyodik denetimlerinde tespit ettiği sağlıksız üretim yapan imalathaneyi mühürlediğini ifade eden Başkan Akay şöyle konuştu;
“ÜRÜNLER İSTANBUL VE İZMİR’E GÖNDERİLECEKTİ”
“Hijyen kurallarına uymayarak halk sağlığını tehdit eden üretim yapan iş yerinin faaliyeti durduruldu. Bu iş yerinde COVİD-19’a iyi geldiği söylenen ve talebi artan kelle-paça çorba için sakatat et üretiliyordu. Bu sağlıksız ürünleri, ele geçirmemiş olsaydık İstanbul ve İzmir’e gönderileceklerini öğrendik. Bu nedenle başta Adanalı hemşehrilerimiz olmak üzere İstanbul ve İzmir’de yaşayan yurttaşlarımızın sakatat ürünleri tüketirken seçici olmalarını öneriyorum.”