“Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi” toplantısı

“Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi” toplantısı

GAZETTE- İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile Aselsan arasında “Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezleri“ kapsamında;  “acil yardım numaralarının tek numarada toplanması, sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye gibi farklı kurumların tek çatı altında koordineli çalışarak acil yardım hizmetlerinin hızlı ve etkin bir biçimde verilmesi” projesinin geldiği aşama, Vali Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı.


“Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi” toplantısı

GÖREV DAĞILIMLARI TAMAMLANDI

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıya

Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile ASELSAN ve İller İdaresi başta olmak üzere proje paydaşı kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

"VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULACAK"

Katılımcıların, Adana’da kurulacak olan “Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi “ projesinin geldiği aşama hakkında ayrıntılı bilgiler vermesinin ardından açıklama yapan Vali Mahmut Demirtaş, personel ve görev dağılımları tamamlanan uygulamanın, çok kısa bir süre sonra  vatandaşlarımızın hizmetine sunulacağını müjdeledi.

"ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK"

Vali Mahmut Demirtaş, toplantı sonunda, toplumsal yaşama çok önemli katkılar sağlayacağını belirttiği  "Yeni Nesil Acil Çağrı Merkezi" projesinin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.


 

DİĞER HABERLER

Feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı
16 Haziran 2026 Salı
Terör operasyonu: 3 tutuklama
Terör operasyonu: 3 tutuklama
16 Haziran 2026 Salı