Astroloji

Edirne'de Tava Ciğerine Yoğun İlgi: Gastronomi Festivali Devam Ediyor

Edirne'de tava ciğerine yoğun ilgi: gastronomi festivali devam ediyor

Edirne'de düzenlenen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali"ne katılan ziyaretçiler, kentin coğrafi işaretli lezzeti tava ciğerinden tatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. 

Festivalin ikinci günü, Karaağaç'taki tarihi tren garında gerçekleştirilen etkinlikte yemek tanıtımları ve ikramlar sürüyor.

Stantlarda düzenlenen atölyelerde, Edirne mutfağı ve Balkan yemeklerinin yapılışı uygulamalı olarak gösterilirken, kent mutfağının tescilli lezzetleri de ziyaretçilere sunuluyor. "Ustaların ustası" olarak bilinen Kazım Gilan, festivalde 100 kilogram tava ciğeri pişirerek misafirlere ikram etti. Gilan, Edirne'nin güzel bir gastronomi festivaline ev sahipliği yaptığını belirterek, tava ciğerinin kentin markası haline geldiğini vurguladı.

Festival için Çanakkale'den gelen Mehmet Bozyel, tava ciğerinin tadını çok beğendiğini ifade ederken, Sıtkı Özkayalar ise tava ciğerin sırada beklemeye değer bir lezzet olduğunu kaydet

Etiketler:
tavaciğeredirne

DİĞER HABERLER