Shoyu Ramen, soya sosuna dayanan ve içerisinde ramen adı verilen eriştenin çorbayla birlikte servis edildiği bir Japon yemeğidir. Japon mutfağının en sevilen lezzetidir. Bu yemeğin temelini soya sosundan yapılan çorba, ramen eriştesi ve üzerine servis edilen garnitürler oluşturur. Tabii yöreden yöreye içerisine konulan malzemeler farklılık gösterebilir. Shio, tonkotsu, miso ve shoyu ramen adı verilen dört ana ramen çeşidi vardır. Bugün ise son dönemlerde oldukça popüler olan ve MasterChef denenen Shoyu Ramen'in tarifini sizlerle paylaşacağız. Farklı lezzetler arayanların mutlaka denemesi gereken bir tarif olduğunu düşünüyoruz. Peki Shoyu Ramen nasıl yapılır? İşte tarifi;
SHOYU RAMEN NASIL YAPILIR?
Gerekli malzemeler
4 paket ramen eriştesi
800 gr tavuk veya et
1 adet soğan
1 adet havuç
Küçük bir parça taze zencefil
12 bardak su
1/2 bardak soya sosu
4 adet yumurta (haşlanmış)
2 adet yeşil soğan
Yapılışı
Herhangi derin bir tencerede eti, soğanı, havucu ve zencefili suyla birlikte kaynatın.
Kaynadıktan sonra ısıyı düşürün ve 2-3 saat kadar düşük ısıda pişirin.
Daha sonra çorbanın içindekileri süzün ve çorbayı tekrar tencereye alın.
Soya sosunu ekleyin ve çorbayı pişirmeye devam edin.
Ramen eriştesini ayrı bir tencerede paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın ve ardından süzün.
Yemek tabaklarını eriştelerle doldurun ve üzerine çorbayı ekleyin.
Haşlanmış yumurta ve yeşil soğanı ekleyin.