Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 16’ncı ve son durağı olan Antalya’da, festivalin son gününde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, özel etkinliklerle anıldı.
Atatürk'ün en sevdiği eserlerden biri olan Giacomo Puccini'nin Tosca operası, "10 Kasım Atatürk'ü Anma" etkinlikleri çerçevesinde sanatseverlerle buluştu. Antalya'da Atatürk'e ikram edilen ünlü fasulye yemeği, 7 Mehmet Restoran'da tadıldı. Ayrıca, "Atatürk ve Karaalioğlu Parkındaki Çitlembik Ağacı Anma Gezisi ve Söyleşisi" festival katılımcılarının büyük ilgisini çekti.
Gastronomi etkinlikleri kapsamında The Sudd Coffee Kaleiçi'nde Boran Eser Kavaz tarafından kahve eğitimi ve tadımı gerçekleştirildi. Antalya Arkeoloji Müzesi’nde “Ekin Berk Lycian Art Project Tiyatro Maskları” sergilendi ve Yasemin Bilgin Zaim’in keçe yapım atölyesi düzenlendi. Olgunlaşma Enstitüsü’nde Ayşe Taç ile Döşemealtı halısı dokuma atölyesi yapılırken, Etnografya Müzesi’nde “Kayıp Mirasın Yeniden Doğuşu” sergilendi. Atilla Önen’in “Fığla Bardağı Yapımı Atölyesi” ise yoğun ilgi gördü.
Çocuklar için çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi etkinliklerin yapıldığı aktivite çadırları, festivalin son gününde minik misafirlerini ağırladı.