Bal fiyatlarının yükseldiği bu dönemde, organik bal ile sahte bal arasındaki farkı bilmek tüketiciler için önem kazandı. Organik bal ile sahte balı ayırt etmenin püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.
Organik balın tamamen doğal olup katkı maddesi içermediğini belirterek, bal üretiminde arıya müdahale edilmemesi gerektiği ve organik balın kalitesini belirleyen en önemli unsur, arının doğal ortamda kendi işçiliğini kullanarak bal üretmesidir.
Organik balın boğazda yakıcı bir etkisi vardır. Balın yüksek prolin değerine sahip olduğunu ve bunun kalitesini gösterdiğini belirtti. Sahte balların ise bu özellikleri taşımadığını, prolin değerinin düşük olduğunu ve boğazda yakıcı bir etki yaratmadığını ekledi.
Ayrıca organik bal sıcak veya soğuk tüketildiğinde farklı etkiler yaratır. Soğuk tüketilen organik balın ishal yapabileceğini, sıcak tüketildiğinde ise ishal kesici etkisi vardır.
Sahte balların daha az sert olduğunu ve boğazda yakıcı bir etki bırakmaz, organik balların ise bağışıklık sistemini güçlendirme ve toksinleri vücuttan atma gibi sağlık yararları olduğu söyleniyor.