Doğadan Gelen Şifa: Kereviz Tohumu - ALİ TOYLULAR

5 Ağustos 2021 Perşembe 12:09

Kereviz tohumu, kereviz bitkisinin yaprakları olgunlaştıktan sonra tohum vermesiyle elde edilen sebze tohumudur. Kereviz tohumu içeriğinde besin değeri bakımından zengin vitamin ve mineral bulundurmaktadır. Kereviz tohumu sağlık için kullanılan birçok diyet ve tarifte yer almaktadır. Genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları ekilmesi tavsiye edilir.Kereviz tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.

Koyu kahverengi ve küçük olan bu tohumlar, kokusu ve tadı itibariyle kereviz sapına benzer. Tohumları istenilen  herhangi bir yemeğe katılabilir veya baharat olarak da kullanılabilir. Yemeklerde kullanılacağı gibi kereviz tohumundan çay veya yağ da elde edilebilir.

Kereviz tohumunu çay olarak tüketmek de sık kullanılan yöntemlerden biridir. Kereviz tohumunun çayı, günde 3 bardağa kadar içilmesi güvenlidir.

Kereviz tohumu içerdiği magnezyum, kalsiyum ve demir yönünden zengin olması sayesinde hastalıklara karşı kullanılan aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren etkiye sahiptir.

Gelin hep birlikte tohumunun yararlarını öğrenelim;

Tansiyonu düşüren özelliğe sahiptir.

Kalp sağlığı açısından önemlidir.

Artrit ve gut hastalıklarında iltihaplanmayı dindirir.

Antiseptik özellikleri bulunur.

Tansiyonu düşüren özelliğe sahiptir.

Adet sancılarını azaltır.

Antibakteriyel yararları bulunur.

Enfeksiyon ile savaşır.

Kolesterolü düşüren özelliği vardır.

Karaciğeri koruyarak, temizler.

Kansere karşı savaşır.

Böbrek taşına olumlu etkileri vardır.

İyi bir idrar sökücüdür.

Ödeme iyi gelir.

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI