Doğadan Gelen Şifa: Kuşburnu - ALİ TOYLULAR

13 Temmuz 2021 Salı 00:23

Kuşburnu Avrupa, Kuzeybatı Afrika ve Batı Asya’da yetişen bir bitki türüdür. Kuşburnu bitkisinin anavatanı Türkiye’dir. Fakat sağlığa olan yararları ve lezzeti sayesinde dünya geneline yayılmıştır. Pek çok kültür tarafından sevilmiş ve benimsenmiş olan kuşburnunun çayı ve marmelatı yapılır ve çok sevilir. Kuşburnu C vitamini açısından dünyanın en zengin meyvelerinden bir tanesidir. Bir limondan 60 kat daha fazla C vitamini bulundurur. Saymakla bitmeyen kuşburnunun faydalarını gelin hep birlikte öğrenelim;

Yüksek oranda antioksidan, vitamin ve mineral içeriği oldukça yüksektir.

Antioksidan açısından zengin olan bu meyve kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.

C vitaminin içeriğinin yüksek olması nedeniyle damar yapısının korunmasına  ve bu sayede ateroskleroz (damar sertliği) gibi hastalıklara karşı koruma sağlamaya yardımcıdır.

Kan basıncını düşürme özelliğine sahiptir.

Kötü kolesterol olarak bilinen LDL seviyelerini azaltır.

Alt idrar yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.

Cildi yaşlanmaya bağlı etkilerden korur.

Yüksek kolesterol, göğüs hastalıkları, ateş ve bitkinlik gibi sağlık sorunlarına karşı koruyucu özelliklere sahiptir.

Yalnızca 5 gram kuru kuşburnu alındığında günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık %35, A vitamini ihtiyacının %5, kalsiyumun %1’ini ve lif ihtiyacının %5’ini karşılamış oluruz. Kuşburnunun yoğun tüketimi mide sorunlarına yer açar, bu yüzden gün içinde 2 fincandan fazla tüketilmemeye özen gösterilmelidir.

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI