Doğadan Gelen Şifa: Zambak - ALİ TOYLULAR

21 Ağustos 2021 Cumartesi 12:15

Zambakgiller familyasının Lilium cinsinden genellikle soğan ile üreyen mevsimlik çiçekli bitkilerin adıdır. Bu familyada bu cinse ait 110 civarında bitki türü vardır. Daha çok bahçe ve süs bitkisi olarak kullanılır, bazı soğanlı türleri de insanlar tarafından yenilebilir. Beyaz, sarı, mor, mavi, turuncu türleri vardır. Zambak ve zambak yağı parfüm ve koku imalatında, kozmetik sektöründe, ilaç yapımında kullanılır. Çeşitli şekillerde kullanılırsa şifa verir. Örneğin; zambak kökü haşlanıp nasıra bağlanırsa kökünden söker. Zambak kökü, sirkeyle kaynatılıp balla tatlandırılarak  başa sürülürse baş ağrısına iyi gelir. Zambak yağı, kucağa damlatılırsa kulak ağrısına iyi gelir. Müthiş kokusunun yanında  faydalarına gelecek olursak;

Yağı ağrıları hafifletir, cildi nemlendirir, akne ve sivilce oluşumunu engeller, ciltteki renk farklılığını azaltarak cilt tonunu dengeler.

Güneş lekelerine karşı etkilidir, kan dolaşımını hızlandırır, besinlerin kolayca emilmesini sağlar, vücudu toksik maddelerden arındırır. Kadınların regl sancılarına iyi gelir, hamilelikte sırasında oluşan çatlakların ve sarkmaların azaltılmasına yardımcı olur.

Selülit tedavisinde etkilidir, yaşlanmaya bağlı kırışıklıkların azaltılmasına yardımcı olur.

Tırnakları güçlendirerek  kırılmalarını önler, öksürük ve bronşite karşı fayda sağlar, el ve ayaklarda nasırı yok eder, dişlerde meydana gelen iltihaplanmayı ve ağrılarını azaltır.

Safra ve şalgam söktürmeye yardım eder, kaşlara sürüldüğünde hızlıca uzamasını sağlar, antioksidan özelliği sayesinde kas ağrılarını azaltır, sindirim sistemini destekler, kaygıyı azaltır, saçların kırılmasını engeller, stres ve depresyonun etkilerini azaltır. Doğadan Gelen Şifa: Zambak

Zambakgiller familyasının Lilium cinsinden genellikle soğan ile üreyen mevsimlik çiçekli bitkilerin adıdır. Bu familyada bu cinse ait 110 civarında bitki türü vardır. Daha çok bahçe ve süs bitkisi olarak kullanılır, bazı soğanlı türleri de insanlar tarafından yenilebilir. Beyaz, sarı, mor, mavi, turuncu türleri vardır. Zambak ve zambak yağı parfüm ve koku imalatında, kozmetik sektöründe, ilaç yapımında kullanılır. Çeşitli şekillerde kullanılırsa şifa verir. Örneğin; zambak kökü haşlanıp nasıra bağlanırsa kökünden söker. Zambak kökü, sirkeyle kaynatılıp balla tatlandırılarak  başa sürülürse baş ağrısına iyi gelir. Zambak yağı, kucağa damlatılırsa kulak ağrısına iyi gelir. Müthiş kokusunun yanında  faydalarına gelecek olursak;

Yağı ağrıları hafifletir, cildi nemlendirir, akne ve sivilce oluşumunu engeller, ciltteki renk farklılığını azaltarak cilt tonunu dengeler.

Güneş lekelerine karşı etkilidir, kan dolaşımını hızlandırır, besinlerin kolayca emilmesini sağlar, vücudu toksik maddelerden arındırır. Kadınların regl sancılarına iyi gelir, hamilelikte sırasında oluşan çatlakların ve sarkmaların azaltılmasına yardımcı olur.

Selülit tedavisinde etkilidir, yaşlanmaya bağlı kırışıklıkların azaltılmasına yardımcı olur.

Tırnakları güçlendirerek  kırılmalarını önler, öksürük ve bronşite karşı fayda sağlar, el ve ayaklarda nasırı yok eder, dişlerde meydana gelen iltihaplanmayı ve ağrılarını azaltır.

Safra ve şalgam söktürmeye yardım eder, kaşlara sürüldüğünde hızlıca uzamasını sağlar, antioksidan özelliği sayesinde kas ağrılarını azaltır, sindirim sistemini destekler, kaygıyı azaltır, saçların kırılmasını engeller, stres ve depresyonun etkilerini azaltır.

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI