NEDEN Mİ, HAKAN FİDAN? - FARUK ÖNALAN

NEDEN Mİ, HAKAN FİDAN? - FARUK ÖNALAN

26.11.2018 14:11 | Güncelleme Tarihi: 26.11.2018 14:11

Sömürge devletleri, Afrika’ya  zengin maden yatakları gözüyle bakarken TİKA,  mazlum ve fakir halka hizmet götürmekle meşguldü.

Sadece Afrika mı?

Hayır!

Balkanlar’dan Uzak Doğu’ya kadar her yerde TİKA’nın izleri vardı.

 

Hizmetler öylesine etkindin ki, geçtiğimiz yıl Orta Afrika Cumhurbaşkanı  Michel Djotodia , IHH eliyle Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndermiş ve Türkiye’nin Somali’de üstlendiği rolü, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde de yerine getirmesi talebinde bulunmuştu.  Türkiye tarihinden gelen “mazlumun yanında olma” misyonunu dünyanın her yerinde gösteriyordu.

Bu faaliyetlerin alt yapısında şüphesiz TİKA Başkanlığı yapmış Hakan Fidan’ın  büyük katkısı vardı. Fidan TİKA Başkanı iken Gazze’de yoğun çabalar gösterdi,  özellikle Kuzey Afrika’da çok faaldi.  Bu bölgelere baktığında, elmas, altın, maden yerine dost ve kardeşleri, mazlumları gören bir zihniyet elbette ki bazı ülkelerin hiç hoşuna gitmedi. Hele de Afrika Birliği için “gözlemci ülke” olma planları olan İsrail’in…

 

Fidan henüz atanmamışken İrancı yaftasını vurdular, tabi içeriden de buna  destek çıkanlar oldu. Hatta o kadar ileri gidip saçmaladılar ki, Fidan’ı bir yandan İrancılıkla itham edip diğer yandan El-Kaideci olmakla suçladılar. Üstüne KCK ile ilişkilendirip edip tutuklamaya kalktılar yetmedi önce Nusra’ya sonra da Daiş’e destek veriyor diye kampanyalar yürüttüler. Dünya basınında, MİT ve Hakan Fidan aleyhinde makaleler ardı ardına yayınlanmaya başladı hatta “bir sabah arabasında bombalı sürprizi hak ediyor” diye açık açık tehdit edildi. Cenevre II görüşmeleri  öncesi Türkiye’yi teröre destek veren ülke konumunda göstermek isteyenler, MİT tırları üzerinden algı operasyonları yaptılar. 

Allah kurulan tüm tuzakları boşa çıkardı ve tuzak kurucuların tuzaklarını ayaklarına doladı.

 

Peki ,Neden mi Hakan Fidan …?

Hakan Fidan TİKA Başkanı iken  İsrail saldırısı sonucunda Gazze’de yıkılan bir köprünün inşa edilmesi projesi gündemdedir. TİKA, Dışişleri’nden görüş sorar lakin gelen cevap olumsuzdur.

“Köprüyü yapmanızın faydası olmaz, İsrail yine yıkar” şeklindeki cevaba “Biz yine yaparız” karşılığını verir Fidan ve  konuşma;

-İsrail yine yıkar.

-Biz yine yaparız.

-İsrail yine yıkar.

-Biz yine yaparız

şeklinde devam eder. Dışişleri sorumlusu sorar;

-Neden bu ısrarınız?

Hakan Fidan şöyle cevap verir :  Yüzyıldır Araplara anlatılan “Osmanlı size zulmetti” masalı Cemal Paşa’nın 3 senelik yönetimindeki hatalarından ibarettir. Eğer biz köprüyü yaparsak, bu yüzyılda şu konuşulacak:

-İsrail yıktı, Türkler yaptı

-İsrail yıktı , Türkler yaptı

-İsrail yıktı , Türkler yaptı

 

İŞTE BU YÜZDEN!

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İNGİLİZCE YAZILARI